Brandalarm kan redde liv

En brandalarm er en elektrisk installation, som afgiver en lyd eller en visuel varsling, hvis det brænder. De fleste brandalarmer aktiveres af røgdetektorer eller varmesensorer – eller de kan udløses manuelt af en bruger, der er til stede i det øjeblik, hvor en farlig situation opstår.

 

Når katastrofen rammer, er det af afgørende betydning, at brandvæsenet kontaktes hurtigst muligt – men selve situationen kan meget vel være det, der forhindrer dig i at ringe til alarmcentralen i tide – hvis der da overhovedet er nogen til stede i ejendommen i det øjeblik, hvor branden bryder ud.

 

I tilfælde af brand er en brandalarm derfor en uvurderlig hjælp, for hvert sekund er kostbart. Hurtig indsats og den rigtige brandalarm kan redde liv og materielle værdier og sikre, at branden ikke udvikler sig til en katastrofe for din virksomhed. En brandalarm kan vise sig at være en billig investering i sammenligning med den tid og de ressourcer, der skal bruges, hvis en brand griber om sig, og bygninger, inventar og værdier, som er uerstattelige for din virksomhed, går tabt.

 

Til daglig tager vi alle vores forholdsregler for at undgå katastrofer som for eksempel brand, og en brandalarm kan ikke forhindre en brand i at opstå. Men skulle uheldet alligevel være ude, har alle mulighed for at reagere, før det er for sent, hvis lokalerne er udstyret med brandsikring i form af en brandalarm.

 

Selvom du og dine medarbejdere overholder virksomhedens sikkerhedsprocedurer for at forebygge tilfælde af brand, kan det være svært, for ikke at sige umuligt, at gardere sig imod udefra kommende faktorer som for eksempel brandstiftelse, brand på en af de andre etager i ejendommen eller brand i en nærliggende bygning, hvor man ikke har installeret en brandalarm.

 

Uanset om vi udfører brandsikring hos virksomheder eller offentlige institutioner, kan alle vores brandalarmer kobles til brandvæsenets alarmcentral. En brandalarm sikrer, at der er meget kort reaktionstid fra det øjeblik, brandalarmen går, til brandvæsnet indfinder sig på adressen. Med en brandalarm kan vi altså nå at bekæmpe branden, inden den breder sig og gør fatal skade.

 

Installationen af en brandalarm kan altså være en rigtig god forholdsregel i brandsikringen af din virksomheds bygninger, værdifulde lagerbeholdninger, kunstværker, designermøbler og andre fysiske værdier, uvurderlig information og knowhow og naturligvis ikke mindst de mennesker, der opholder sig i lokalerne.

brandalarm

brandalarm-røgalarm